Mindfulness trainingen - Brasserie de Buke

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Mindfulness trainingen

Zakelijk
Zakelijke Mindfulness training is een bewezen methode voor directie, managers, leidinggevende of werknemers.
Vandaag de dag ligt er een grote druk op mensen, de crisis, de financiën, gezin, werk- en sociale druk. Er zijn vele ballen die we in de lucht moeten zien te houden. Mindfulness leert je om beter met de bijkomende malende- piekerende of negatieve gedachten, stress en emoties om te gaan. In deze tijd is dat zeker geen overbodige luxe! Mindfulness werkt tevens preventief bij het verminderen van verzuim en of arbeidsongeschiktheid. 

Door alle technologische vooruitgang zoals het internet, 24/7 denken en bereikbaar zijn raken werk en privé steeds minder gescheiden van elkaar. Door social media en mobiele telefoons zijn we nagenoeg ten alle tijden bereikbaar. Dit is erg prettig als je bijvoorbeeld om zakelijke redenen echt bereikbaar moet zijn. Maar je kunt hierdoor dingen moeilijk echt loslaten en eigenlijk heb je nooit echt rust. Onbewust laat het je niet los en je neemt alle problemen, moeilijkheden en of je werk overal mee naar toe. 

Hierdoor kunnen fysieke, mentale en emotionele klachten geleidelijk aan onbewust toenemen. Je wordt steeds meer dagelijks opgeslokt door alle hectiek, je rent van het één naar het ander met alle stress van dien, je gaat slechter slapen, raakt (chronisch) vermoeid om vervolgens niet meer lekker in je vel te zitten. Werknemers moeten daarbij voor hun gevoel tegenwoordig door de krapte van de arbeidsmarkt veel uit de kast halen. Vele moeten overpresteren en overwerken. De druk neemt toe en echte vrije tijd neemt af. 

Om jezelf staande te houden in een prestatie gerichte maatschappij en overvolle agenda's is een goede mentale gezondheid en emotionele balans erg belangrijk. Een mindfulness training is dé manier om mentaal, emotioneel en fysiek de juiste balans te vinden. Met een mindfulness training kun je veerkrachtiger en makkelijker omgaan met de hectiek en gekte van alle dag zowel zakelijk als privé.

Mindfulness is stress verminderen en stress bestendigheid bevorderen.
Iedere dag werk je hard om alle ballen goed in de lucht te houden. De juiste balans vinden op het werk of privé is dagelijks een grote uitdaging. Dit vergroot de kan op stress gerelateerde (pijn) klachten, angsten, slapeloosheid, futloos voelen of erger een burnout. Met een mindfulness training leer je het tij keren en rust punten te vinden tussen alle drukte door. Mindfulness is een bewezen methoden om stress te verminderen en de stress bestendigheid te bevorderen. Bij het aanleren van mindfulness staat het reduceren van stress en een minder dwingende relatie met gedachten, emoties en opinies centraal. 

Mindfulness zorgt voor ruimte om te ontwikkelen.
Met Mindfulness worden de ontwikkeling van de eigen competenties versterkt zoals:
 • Beter omgaan met complexe situaties en werkdruk
 • Persoonlijke leiderschap
 • Stress bestendigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Flexibiliteit
 • Veerkracht
 • Minder oordelen en de kern leren zien
 • Beter omgaan met onzekerheid, angsten, depressieve gevoelens en vermoeidheid

Mindfulness training is gebaseerd op aandachtsgerichte oefeningen en cognitieve opdrachten gecombineerd met meditatie technieken.
Deze zakelijke mindfulness training wordt gegeven door Petra Koppelaar zij is een ervaren mindfulness trainer en natuur coach. 

Mindfulness is tevens een waardevolle ondersteuning bij een burnout herstel van uw werknemer.
Veel mensen hebben van huis uit meegekregen om hard te werken, niet zeuren maar aanpakken. Je dienstbaar op stellen is waarschijnlijk voor jou de normaalste zaak van de wereld. Niets is je teveel, je pakt alles aan en dat gaat je goed af. Totdat je voelt dat het allemaal niet meer zo makkelijk gaat. Alles wat zo gewoon en simpel leek wordt ineens een opgaaf. Het lijkt ook allemaal niet meer zo leuk, en dat is een totaal nieuwe ervaring voor je. Je begint je af te vragen wat is er mis met me, waarom ben ik zo moe, waarom malen mijn gedachten door, waarom voel ik me angstig en down. Je zit helemaal niet lekker in je vel! Op dit punt vraagt je lichaam om het anders te gaan doen. Met een mindfulness training leer je op een andere manier om te gaan met je energie en vitaliteit. 

Hoe ziet de training eruit?
 • 8 wekelijkse bijeenkomsten
 • 2 folluw up bijeenkomsten
 • 1 time out wandeling
Tijdens de training is het belangrijk dat je, je mindfulness eigen gaat maken. hiervoor wordt een dagelijkse tijdsinvestering (thuis) gevraagd van ongeveer 1 tot 1½ uur om mindfulness aan te leren. Verder ontvangt u al het benodigde materiaal dat u nodig heeft tijdens de training zoals een persoonlijke werkmap, werkbladen, audio materiaal en begeleiding.

Locatie
Brasserie de Buke
6624 KJ Heerewaarden

Optioneel:
U kunt aansluitend na de training een lunch of diner reserveren.

Een zakelijke mindfulness training wordt zowel individueel als in een groep van maximaal 12 personen gegeven.
Brasserie de Buke werkt samen met coaching & trainingsbureau Mindful Balance voor meer informatie kunt u contact opnemen met Petra Koppelaar 06 - 132 66 211
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu